2009-05-16

Plantinvesteringarna växer...

Till skillnad från General Motors-aktien, så växer mina squash- och pumpaplantor för fullt. Ännu återstår dock flera månader tills jag får ut avkastningen.
På bilden ser ni följande investeringar:
Bakre raden: vitkål, paprika, tomat.
Mittenraden: gul sommarsquash, grön sommarsquash, myskpumpa "Butternut", vintersquash "Marina di Chioggia".
Främre raden: nakenfröpumpa, vit tefatssquash, myskpumpa "Muscat de Provence", vintersquash "Uchiki Kuri".

De förodlade kålplantorna ska ut i trädgården i helgen. Paprikan får växa på balkongen. Pumpor, squash, tomater och gurkor får vänta till början av juni med att komma ut i trädgården.

Snart kommer jag som ni ser också till ett svårt beslut. I vissa av krukorna har det kommit upp två plantor, så där måste jag ta bort den svagaste. Ofta är båda plantorna ungefär lika starka och då blir valet mycket svårt.

5 kommentarer:

 1. Jette fint !

  SvaraRadera
 2. Rädisor och ruccola är redan klara ute i bänkarna här.

  SvaraRadera
 3. är har både morot, rädisor diverse andra grönsakaer och kryddväxter så smått börjat kika fram.

  SvaraRadera
 4. Varför delar du inte helt enkelt krukorna med två plantor så du får två separata plantor istället? Brukar gå bra, de tål mer än man tror di små liven. Delad planta är dubbel glädje som man brukar säga, eller nåt så'nt ;-)

  Själv har jag fem sorters basilika, timjan, ett flertalmyntasorter, kyndel, koriander, dill och persilja på gång, men inga andra grönsaker än två sorters tomat. Kryddor förgyller livet och maten är mitt måtto.

  Och, som vanligt kul läsa din blogg.

  SvaraRadera
 5. Magnus - jag har provat att dela plantorna, men just gurksläktet (gurka, pumpa, squash, melon) tycker inte om att få rötterna störda.
  Jag har märkt att plantorna mår bättre om man inte delar dem.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.