2009-05-11

Ljusare bomarknad?

Idag kom SEBs boprisindikator, där det visar sig att fler hushåll tror på stigande bostadspriser. Det presenteras i sedvanlig ordning av media som att hushållen ser "ljust" på bomarknaden. Jag frågar mig varför stigande bostadspriser är något positivt i dagens läge. Bostäder är redan alldeles för dyra, så stigande bopriser ser jag som negativt. Bostadspriserna skulle behöva komma ner en rejäl bit för att hamna på nivåer som folk har råd med utan att skuldsätta sig upp över öronen. De enda som tjänar på stigande bostadspriser är de som äger en bostad och vill sälja den - och så mäklarna förstås.

3 kommentarer:

 1. Det här visar ju hur perverst allting blivit i Alliansens Sverige, man ser till spekulanternas behov i första hand, inte till alla som blivit bostadslösa till följd av utförsäljningen av hyresgäster.

  Läge för proteströrelser. Köpbojkotta SvD och andra papperstidningar som vänder svart till vitt.

  SvaraRadera
 2. Bostäderna kommer fortsätta upp så länge potatis-svenne inte har förlorat jobbet och lever kvar i sin bomulls värld där Sverige är "stabilt" och "säkert" och enda sättet att bli miljonär är fastighetsspekulation, precis som alla andra gjort.

  Safety breeds morons.

  SvaraRadera
 3. Kollade på bostadsrätt i Uddevalla härom dagen. Drygt 100 kvm i flerfamiljshus. 4500 kr i avgift + 1000-1200 i el per månad. Garagehyra på det. Utgångspris 695k och efter en och en halv dags budande (vi deltog inte men ville ändå veta) var priset dryga miljonen och det stoppade inte där... Felvärderad lägenhet, köpstarka fyrtiotalister eller ränteraceblinda spekulanter? Hur faen ska man som medelsvensson ha råd att köpa något eget om man inte vill lägga större delen av sin lön på boendet?

  / Fundersam

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.