2009-08-03

Arbetslöshetsunderstödet tar slut i USA

I New York Times fanns igår en artikel om att arbetslöshetsunderstödet för många amerikaner nu är på väg att ta slut, trots att USA:s regering förlängt den tid som man har rätt till understöd. I juli hade redan över 100 000 personer ramlat ur understödssystemet, men de stora mängderna kommer först i september, då hundratusentals arbetslösa kommer att förlora understödet varje månad. Vid årets slut kommer nästan en och en halv miljon att ha förlorat sitt arbetslöshetsunderstöd om inget görs.

Nu går nio miljoner amerikaner på arbetslöshetsunderstöd och många av dem lyckas inte hitta nya arbeten på grund av krisen. Om det inte blir en väldigt snabb återhämtning i ekonomin, vilket ter sig osannolikt, blir nog USA:s regering tvungen att förlänga perioden för arbetslöshetsunderstödet ytterligare för att undvika en social katastrof.

Läs andra svenska bloggar om ,

5 kommentarer:

 1. Ja, de kommer nog att förlänga A-kassa perioderna. De kommer att TRYCKA PENGAR och betala ut....eller sälja lite "värdepapper" till Kineserna....

  SvaraRadera
 2. Frågan är om kinsenerna vill köpa deras värdepapper.

  SvaraRadera
 3. @Juggen - Jag sa detta ironiskt !
  Självklart vet jag att Kineserna är minst sagt "mycket oroade" för USA budget deficit, och dollarvärde.

  SvaraRadera
 4. Ha ha, okej. Tänkte att du kanske trodde att kineserna inte fattat det där än. Svårt att läsa ironi i text ibland, speciellt med tanke på att de antagligen faktiskt kommer att trycka mer pengar. :D

  SvaraRadera
 5. Marcus , Likvidvänster2009-08-04 01:42

  Vad skall vi själva göra nu när vår A-kassa urholkats ?

  Inte ens om A-kassan vore vad den en gång var skulle alla hinna få jobb innan den tog slut.

  Arbetslinjena ja... mm.... jag tror att detta kan bli ett mycket hårt slag mot de flesta vanliga människor som på ett eller annat sätt dras med i eländet.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.