2009-11-24

Kinder-ägget sprack!

Idag meddelades att Koenigsegg dragit sig ur köpet av Saab. Det var inte helt oväntat att affären skulle gå i stöpet. Den var ju redan sågad av många.
Christian von Koenigsegg kommenterar beslutet med att förvärvet är för riskfyllt.
Det har bland annat jag sagt redan från början. Hur sjutton ska en liten biltillverkare i extrema lyxsegmentet kunna genomföra en sån jätteaffär?

Slutsatsen blir nog att lilla Sverige framöver inte kan ha lyxen att ha två biltillverkare landet. Volvo, som är den sundaste av de två, kommer troligen att överleva, men förutsättningen är (tyvärr för Trollhättan) att Saab Automobile läggs ner. Lika bra att få det överstökat, så att alla Saab-arbetare som kastats mellan hopp och förtvivlan det senaste året kan gå vidare i livet.

Läs även andra bloggar om ,

1 kommentar:

  1. Den där Koeniggsegg verkar vara en riktig skojare, det syntes redan från början när det talades om en affär. Jag är faktiskt inte förvånad att det slutade så här.

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.