2009-11-23

Tjuvlyssnad lunchkonversation

Kunde inte låta bli att lyssna på dem som satt vid bordet bredvid mig på lunchen idag, när de diskuterade bostäder. Inga priser nämndes, men konversationen gav ändå en intressant spegling av den nuvarande psykologin på bostadsmarknaden. Det lät ungefär så här...
- Hur är det med er nuförtiden då?
- Jo, vi har just köpt hus!
- Ojdå!
- Vi hade egentligen inte tänkt att köpa nu, men vi åkte förbi ett hus som vi bara måste ha!
- Jaha, har ni sålt er lägenhet än, då?
- Nej, vi hade visning i helgen, men det var en besvikelse...
- Jaså...
- Det kom bara två och tittade, så det ser inte ut att bli nån snabb affär.

Av konversationen framgick sedan att deras nuvarande lägenhet var i ett nybyggt område i närförort till Stockholm, vilket brukar betyda väldigt höga månadsavgifter. Kan det vara det som gav så få intressenter? Det kan bli tajt för dem om det drar ut på tiden. December brukar ju aldrig vara någon bra månad för att sälja bostad, ens i goda tider.

Av konversationen framgår tydligt att man nu köper nytt innan man sålt sin nuvarande bostad. En kraftig svängning mot hur det var för ett år sedan, då alla såg till att ha sålt innan de köpte nytt. Frågan är hur länge den nuvarande marknadspsykologin kan hålla i sig...

Läs även andra bloggar om

3 kommentarer:

 1. Ja det är frågan. Snöbollen har verkligen börjat rulla.

  SvaraRadera
 2. Både och , många har ju cash och väldigt gott ställt nu med både ränteavdrag , mycket låg boränta , ROT-avdrag och skattesänkningar.

  Så det finns många som verkligen har råd att ha dubbelt boende i några månader utan att behöva ställa in Thailandsresan ,problemen uppstår när någon blir va med arbetet eller drabbas av sjukdom, då är det tuffa tider i reinfeldts Sverige.

  SvaraRadera
 3. Kanske de har mkt sparkapital i guld, så de behöver inte oroa sig.
  En oZ guld kostar ikväll nästan 1170 USD. ( KOSTADE CA 200 USD 9 ÅR SEDAN ).

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.