2009-11-27

Köpläge eller säljläge?

Ur DI idag apropå Dubaifrossan:
Utvecklingen på finansmarknaderna i spåren av oron kring Dubai kan för den riskvillige ha skapat ett köpläge redan idag, skriver SEB i ett morgonbrev.
Köpläge på mycket kort sikt i så fall. Visst hade det varit bra att köpa aktier på dippen i morse för att sedan dumpa dem under eftermiddagen. Men inget köpläge på längre sikt, vilket jag antar att SEB menar. Inte ens köpläge för den riskvillige, utan snarare för den dumdristige. Som jag påpekade i förra veckan så har de senaste månadernas börsuppgång varit alldeles för snabb, så åtminstone en viss sättning är att vänta, även om man är optimist och förväntar sig fortsatt återhämtning i ekonomin. Dubai var helt enkelt gnistan som satte punkt för årets börsrally. Visserligen kan vi säkert få se en viss uppstuds på aktiebörserna någon av de närmsta dagarna, men som Cornucopia påpekade igår så var det säljsignal som visar att den stora uppgången med största sannolikhet är över för denna gång. Även Winning Trading lutar åt säljsidan.

Var och en är ansvarig för sina egna investeringsbeslut. Informationen i denna artikel ska bara ses som just information och inte vägledning eller rådgivning. Hade det här varit i USA hade troligen detta avslutande stycke varit längre än resten av artikeln.

[Andra bloggar om , , ]

3 kommentarer:

  1. Kunde inte låta bli att skratta åt din slutkläm. :-)))

    SvaraRadera
  2. Nej men allvarligt, det är sant. Så fungerar det i USA.

    SvaraRadera
  3. Slutklämmen livade upp lite här i höstmörkret , jag har aldrig hållt på med olja men vad tror ni om oljeaktier eller certifikat framöver ?

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.