2011-02-23

Husbehovsodling

Fler "favoriter i repris", alltså äldre inlägg från bloggen som fortfarande är aktuella. Dagens ämne är Husbehovsodling, ett ämne där vi närmar oss den aktuella årstiden.

4 kommentarer:

 1. Många skriver om permakulturodling, men på våra breddgrader är en djupbäddsodling att föredra. En välskött, välgödslad, bädd ger på endast tio kvadratmeter (1,2 x 9 meter) upp till etthundrafemtio kilo grönsaker/rotfrukter. Problemet är förvaringen. Det är inte alla som har en jordkällare.

  /Farfar

  SvaraRadera
 2. Inte bara den årstiden som närmar sej som ger anledning till Husbehovsodling,även världsläget manar till vårbruk!

  Farfar//helt sant att djupbäddsodling är en bra rekomendation, men det ena behöver inte utesluta det andra.Permaculture är bra mycket mer än så...

  SvaraRadera
 3. 150 kilo låter extremt mycket. Kan det vara sant, år efter år?

  FredrikN

  SvaraRadera
 4. Farfar och FredrikN:
  Jag undrar också om det blivit någon sammanblandning av storleksordning här. Jag roade mig ett år med att väga allt jag odlade på lotten (100 m2) och några 15 kilo per kvadratmeter blir det definitivt inte.
  Potatis ger i dagens jordbruk cirka 35 ton per hektar, övriga rotfrukter kanske något mer. Det skulle betyda 3,5 kg per kvadratmeter, vilket låter närmare mina odlingsresultat. Det torde vara svårt att få ut särskilt mycket mer.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.