2011-03-08

Mer reklam...

Som trogna läsare säkert märkt så har det nu dykt upp reklam på denna blogg. Först var det reklam från Avanza. Där får jag en liten slant för var och en som skaffar sig ett konto hos Avanza genom att klicka på länken från min sida. Jag kan tillägga att jag själv är nöjd kund hos Avanza Bank sedan nästan 11 år.

Nu har jag också tagit in reklam från Googles AdSense. Min ansökan fastnade tyvärr ett bra tag i deras godkännandeprocess, eftersom jag just när jag skickade in den råkade ha något "olämpligt" i en av texterna på förstasidan.

Jag bedriver denna blogg som ett slags hobbyprojekt, som en hjälp att själv förstå vad som händer i omvärlden. Att skriva ner och formulera saker tvingar mig att verkligen fundera igenom saker och kolla upp hur det verkligen förhåller sig. Nu när cirka 7000 personer i veckan tycker att det jag skriver är såpass bra att de vill läsa det tyckte jag att jag borde få något för besväret också - därav reklamen. Fortfarande finns förstås också möjligheten att donera pengar genom PayPal om man tycker att det jag skriver är värdefullt, se knappen "Donate" i högerspalten. Fast jag tror inte att donationerna nånsin kommer upp i samma nivå som reklamintäkterna kan ge.

Nu är det inte första gången i mitt liv som ett hobbyprojekt utvecklas till att bli något inkomstbringande. Det har hänt åtminstone tre gånger förut, med mer eller mindre lyckat resultat.

Bloggrannen Cornucopia skrev i förra veckan lite om sin skrivprocess. För mig ser bloggskrivarprocessen ganska annorlunda ut. Inläggen skriver jag i texteditorn Notepad och jag skriver ofta på varje inlägg i flera omgångar när jag får lite tid över. Jag kan även ha lite halvskrivna saker liggande. Notepad är en mycket simpel texteditor och jag skriver inläggen kompletta med html-formatering för länkar, citat m.m. Jag skriver inte i Word eller annat mer "avancerat" program, eftersom jag inte gillar hur de stökar till html-kod. Dessutom gillar jag inte automatisk stavningskontroll. Eftersom jag till 99,99% stavar rätt, så blir i princip de enda ord som blir rödmarkerade egennamn och utrikiska ord - bara ett irritationsmoment med andra ord. När jag ska publicera blogginlägget kopierar jag över det från Notepad till Bloggers html-läge, växlar till wysiwyg-läget och gör oftast en snabb korrekturläsning innan jag trycker på publicera. Min bloggskrivarmetod är säkert ganska udda på flera vis - jag vet ingen annan som jobbar som jag.

P.S. Liksom många andra bloggare skriver jag vissa artiklar i förväg och schemalägger dem för senare publicering vid lämplig tid.

10 kommentarer:

 1. Jasså, du menar att du inte sitter uppe och skriver så här dags? Det gör jag...

  SvaraRadera
 2. Jag kan se att olika sätt att skriva avspgeglas i olika procedurer och val av verktyg. Kör hårt direkt (Cornucopia) och mina relativt långsamt framväxande MS Word-texter. Du är någonstans mittemellan.

  Jag skriver i Word men klipper över det i Macens motsvarighet till Notepad och sedan vidare till blogger för att på så sätt tvätta bort formattering. Att gå direkt från MS Word till blogger ger horribla resultat av fler sätt än jag kan räkna upp.

  Tänk om det hade funnits en riktigt bra text-editor direkt hos Blogger/Blogspot?

  SvaraRadera
 3. Ylven:
  Visserligen var jag vaken vid 06:27, men jag har oftast annat att göra på morgonen.

  SvaraRadera
 4. Ett inlägg om en typisk vardag kanske? Gärna från de föregående eminenta bloggare som kommenterat innan också :)

  Följer er från nyatider.com
  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 5. Nu ska jag vara petig - Bröderna Grimm skrev inga sagor, de samlade in material från ett rikt arv av folksagor och publicerade. Så långt berömvärt, men tyvärr redigerade de även hänsynslöst och alla hänspelningar på exempelvis sex (annars vanligt förekommande) rensades ut.

  Men din blogg är både läs- och tänkvärd, bli nu inte deppad över det här! :-)

  SvaraRadera
 6. Flute, som nybörjarbloggare är jag mycket imponerad över både den volym och kvalitet som du presterar.

  Hur mycket tid lägger du egentligen på bloggandet?

  SvaraRadera
 7. Blockar all reklam du har automatiskt, så mig skadar det inte i all fall..

  SvaraRadera
 8. Har man Adblock plus och Flashblock, märker man inte av någon reklam. Bra grejor de där, man blir snabbt vad vid reklamfri tillvaro.
  Surfade in på aftonbladets sida med lånad dator härom veckan och fick nästa ett epileptiskt anfall av alla blinkade banners o.dyl.

  SvaraRadera
 9. Prova http://flattr.com/ som är ett sorts micro payments system

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.