2011-03-27

Tillväxtens nye röde ledare

Så har socialdemokraterna fått en ny ledare och ny ledning. Tittar man på bilderna från Juholts talande är det uppenbart vilka frågor som är viktigast för Socialdemokraterna.
NYSTART är uppenbarligen viktigast då det står med störst text och dessutom i rött. Det är uppenbart att Socialdemokraterna behöver en nystart efter det dåliga valresultatet.

Därefter är det TILLVÄXT och RÄTTVISA som är Socialdemokraternas viktigaste ledord. Eftersom tillväxt står först tolkar jag det som att det för Socialdemokraterna är det allra viktigaste av dessa två. Ett tydligt tecken på att tillväxt är vår tids religion. Men om fortsatt ekonomisk tillväxt inte är möjlig, vad ska man göra då? Det kan bli svårt att förklara för besvikna väljare att de inte kommer att få mer konsumtionsutrymme.

Tillväxtreligionen är i vårt samhälle uppdelad i några olika kyrkliga riktningar. Den röda kyrkan leds nu av den nye översteprästen Juholt. Den blå kyrkan leds av översteprästen Reinfeldt. Det finns även en liten sekt som talar om grön tillväxt.

När får vi istället höra ett parti som förkunnar att vi har nått en lagom nivå, att vi inte behöver fler prylar? "Vårt parti står för en rättvis fördelning av en krympande kaka."

12 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg.

  Jag tror att du missar poängen med (s) tillväxtvurm. Den handlar inte så mycket att vi ska få mer att konsumera för, utan snarare om att tillväxten ska generera arbetstillfällen och stärka de offentliga finanserna. Huruvida det är en framkomlig väg är en annan fråga.

  SvaraRadera
 2. -Håppas bara att han är inte en SATANIST som hans partikolega LEIF PAGROTSKY.
  -Taga gärna lite tid och googla Pagrotskys namn tillsammans med orden SATANISM, SATANIST o dyl.
  Ja.......så får ni se vad är det för "människor" som styr Sverige ! ! !

  SvaraRadera
 3. Herre Gud ! Är han det ? Svin !

  SvaraRadera
 4. Anonym 2011-03-27 16:31:
  Vad är det för illa underbyggda rykten?
  Jag hittar inget vid googling?

  SvaraRadera
 5. Fucking satanist !

  SvaraRadera
 6. Kvällstidningen Expressen rapporterar den 28 maj 2005 att kulturministern, Leif Pagrotsky, besökte en konsert på Mosebacke med bandet Dissection, som har en utpräglad gnostisk-satanistisk profil. Kulturministern köpte även ett svettband prytt med det satanistiska pentagrammet.

  SvaraRadera
 7. Kulturminister Leif Pagrotsky, 53, gick på dödsmetallkonsert och såg den morddömde satanisten Jon Nödtveidt uppträda.
  Han satt på axlarna på en tjej i publiken – för att se bättre.
  – Jag tyckte att det var gôr-kul, säger han…

  I lördags bjöd Kägelbanan på Mosebacke i Stockholm på dödsmetall. En av gästerna var – kulturministern.
  – Det var en som frågade mig och jag var inte svårövertalad. Jag har en son som är 17 som gillar sånt här, berättar Leif Pagrotsky.
  Han blev glatt överraskad.
  – Det var ju en fantastisk publikkontakt och samspel mellan publik och scen.
  För att se bättre fick han hjälp av en tjej i publiken.

  Satt på axlarna
  – Hon ropade i örat på mig, jag hade ju öronpluggar, att hon jobbade på cirkus och frågade om jag ville sitta på hennes axlar. Så då gjorde jag det. Folk tittade lite, det måste jag medge.
  - Sångaren i bandet är satanisten Jon Nödtveidt. Han har just avtjänat ett sju år långt fängelsestraff för mordet på Josef Ben Meddaours, 37.

  SvaraRadera
 8. - Sångaren i bandet är satanisten Jon Nödtveidt. Han har just avtjänat ett sju år långt fängelsestraff för mordet på Josef Ben Meddaours, 37.
  -DE MÖRDADE JOSEF BEN MEDDAOURS I EN SATANISKT RITUALL OCH SEDAN DRACK DE BENS BLOD.

  Han var ett offer till satan, sade männen i polisförhör.

  Nödtveidt dömdes 1997 till 8 års fängelse för medhjälp till mord, ett straff hovrätten skärpte till 10 år.

  SvaraRadera
 9. Åhå, så man blir satanist bara för att man går på en konsert? Kom igen nu!

  SvaraRadera
 10. Om man går på en sådant "konsert" och tar på sig klädder med satans bild, då visar man klart och tyddligt att man tillhör Djävulen !

  SvaraRadera
 11. Pagrotsky ser mer ut som en trädgårdstomte än en satanist. Kan det vara skägget och längden?

  SvaraRadera
 12. Hahahaha! Påståendet om att Pagrotsky är satanist för att han har närvarat på en sådan konsert är det roligaste jag har hört denna vecka. Tack för det, vem du än är.

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.