2009-07-30

Snabbfixar för budgeten hos USA-delstater

Idag läser jag att delstaten Arizona funderar på att sälja delstatsägda fastigheter för att täppa igen hålen i budgeten. Man funderar till och med på att sälja den byggnad där delstatens lagstiftande församling sitter och sen leasa tillbaks byggnaden. Ren idioti, skulle jag vilja säga. Sälja ut byggnader kan man bara göra en gång. Sen är det troligen slut på pengarna om något år igen. Nej, budgetunderskott måste justeras på mer långsiktiga vis. Antingen genom skattehöjningar eller genom att skära i utgifterna.

Det är inte bara Kalifornien (som jag berättat om förut) och Arizona som har allvarliga budgetproblem, utan flera andra delstater, t.ex. Connecticut och Pennsylvania, funderar också på att sälja delstatsägda fastigheter.

Detta visar hur desperat läget är för den offentliga ekonomin i USA.

Läs andra svenska bloggar om ,

1 kommentar:

  1. I Sverige var det ju populärt att inte äga kommunala elverk längre. Skolor hamnade i egna bolag för att sedan hyras för så dyra pengar att skolan inte har riktigt råd med lärare och material för verksamheten.
    Finns många sätt att lura sig kortsiktigt i stället för att ta långsiktigt ansvar, fast då kanske man inte blir omvald som ansvarig politiker.
    Det är alltså de som är grundproblemet till alla dessa idiotiska beteenden vi ser exempel på hela tiden.
    Fast å andra sidan är de ju valda av oss väljare......

    SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.