2008-11-05

Personliga konkurser upp 40% i USA

Igår rapporterades att antalet personliga konkurser i USA ökade 40% i oktober jämfört med oktober förra året. De ökade också hela 20% i oktober jämfört med i september. 106000 amerikaner i personlig konkurs bara i oktober. Siffran för hela året väntas bli över en miljon. Ökningstakten är oerhörd, både årsvis och månadsvis. Ett solklart tecken på att många amerikaner befinner sig i ekonomisk knipa. De som går i personlig konkurs är ju bara toppen på isberget - de som råkat värst ut. Med den konkurslag som infördes i USA år 2005 är det svårare än förut att gå i personlig konkurs, så för alla som verkligen gör det finns det mängder som kämpar under svåra ekonomiska förhållanden.

Detta är också de högsta siffrorna sedan den nya hårdare konkurslagen infördes år 2005.

Detta är en siffra som tyder på att julhandeln i USA blir en katastrof i år och att privatkonsumtionen kommer att fortsätta att minska. Konsumtionen har ju stått för en mycket stor andel av den amerikanska ekonomin, så det drabbar hårt mot kärnan av systemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.