2008-11-22

Snart slut på räntepatronerna

USAs "riksbank", Federal Reserve, har sänkt sin viktigaste styrränta Fed Funds Rate kraftigt under lite mer än ett år nu i sina försök att kontra finanskrisens verkningar. Från strax över 5% till nu senast 0,49%. Då talar jag alltså om den faktiska räntan, inte målräntan, som fortfarande ligger på 1%.
Grafen ovan har jag plockat från http://research.stlouisfed.org/fred2/series/FEDFUNDS och lagt till den sista lilla sänkningen själv, eftersom data för grafen inte hade med senaste veckans siffror.

Det som är intressant är att man snart skjutit slut på alla sina patroner i räntesänkningspistolen. I princip kan man sänka räntan vidare till 0%, även om skillnaden inte är stor mot nu, men vad händer sen? Vilken väg kommer finanskrisen att ta när magasinet är tomt hos FED?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.