2013-04-13

Islamiska förbundet och politiken

Socialdemokraterna har fått dagen-efter-ångest när de (tack vare Expos granskning) upptäckt vilka åsikter Omar Mustafa står för. Omar Mustafa är ordförande för Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) och man kan tycka att Socialdemokraterna borde ha gjort en grundläggande bakgrundskoll av vilka åsikter han representerar innan de valde in honom i partistyrelsen. Men det var väl alldeles för lockande att få in en ledare för en av Sveriges största muslimska organisationer i partistyrelsen och därmed potentiellt kunna locka en massa invandrarväljare. Därför gjordes ingen koll.

Expo-artikeln påpekar att Omar Mustafa bjudit in flera talare med antisemitiska åsikter till Sverige. Det visar om inte annat på att han har dåligt omdöme och då kan man verkligen fråga sig om han är lämplig som ledamot i styrelsen för ett av Sveriges största partier. Dessutom står det i stadgarna för Islamiska förbundet i Sverige att de anser "att män och kvinnor ska ha olika status inför lagen". Förutom dessa kvinnoförtryckande åsikter och antisemitiska talare har IFiS även bjudit in talare som är öppna motståndare till homosexuella, vilket fått HBT-sossar att gå i taket.

Ordförande Löfven säger att Mustafa måste välja, men jag skulle nog säga att Mustafas förtroende är förbrukat och han kommer att tvingas hoppa av Socialdemokraternas partistyrelse.

Det har varit väldigt tyst från regeringshåll vad gäller kritik mot Socialdemokraternas val av Omar Mustafa och det är kanske inte så konstigt, då hans företrädare på posten som ordförande i IFiS var Abdirizak Waberi, sedan 2010 riksdagsman för Moderaterna. Hur många moderata väljare vet att de i senaste riksdagsvalet valde in en man med extrema kvinnoförtryckaråsikter i Riksdagen? Det handlar förstås liksom i Socialdemokraternas fall om ren valtaktik för att locka till sig muslimska väljare.

Läs till exempel vad människorättsaktivisten och kvinnofridssamordnaren Bahareh Mohammadi Andersson skrivit om Waberi "Varför har M en medeltidsprofet i riksdagen?". Hon har även skrivit en mängd artiklar på Newsmill.

I en intervju för SVT 2009 (som tyvärr inte finns kvar på SVT:s hemsida) säger Waberi en hel del sensationella saker, t.ex.
"Islam har bara en tolkning"
Vad jag vet finns det flera tolkningar, där de största grupperna är shiamuslimer och sunnimuslimer.
"Vi tar inte kvinnor i hand"
"Islam förbjuder att ha sex utanför äktenskapet"
Waberi anser också att mannen ska vara familjens överhuvud och vara den som representerar familjen utanför hemmet.
"Islam säger att självklart är att män och kvinnor ska inte dansa med varandra"
Waberi säger också att han skulle vilja leva i en stat styrd av muslimska lagar (Sharia).

Waberi har även i andra intervjuer uttryckt mer extremt kvinnoföraktande åsikter, men har efteråt ansett att han blivit felciterad. Det är intressant att folk med extrema åsikter så ofta blir felciterade...

Kan statsminister Reinfeldt ställa sig upp och försvara moderate riksdagsmannen Waberis uttalanden? Om han gör det förstår vi var "Nya Moderaterna" står. Om inte så kanske det är dags för "Nya Moderaterna" att tvätta sin egen smutsiga byk och be riksdagsman Waberi ta avstånd från sina uttalanden eller avgå.

Varför har både Socialdemokraterna och Moderaterna den dåliga smaken att ta med extrema muslimer? Borde det inte gå att hitta mer moderata muslimer i politiken?

Tillägg: Jag hittade intervjun med Abdirisak Waberi i tidningen Ottar på nätet, där han säger ännu mer hårresande saker.

P.S. Jag vill påminna om mina enkla kommentarsregler på denna blogg.
Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar hör inte heller hemma här. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.
Följ reglerna så får era kommentarer stå kvar.

32 kommentarer:

 1. Det spelar väl ingen roll om det sitter en eller annan islamist i Riksdagen då Sverige samtidigt Islamiseras i en rasande takt. De etniska svenskarna (som inte finns enligt Reinfeldt) blir snart minioritet i sitt eget land. Det är väl snarast bra att svenskarna får bekanta sig med en ideologi som om nuvarande utveckling fortsätter, kommer bestämma hur svenskarna skall leva i framtiden.
  Om det sovande folket(det som finns enligt Reinfeldt)mot förmodan vaknar och bestämmer sig för att fortsätta finnas i Sverige, kommer händelseutvecklingen bli allt annat än händelselös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. RB: Jag tror att du blandar ihop islamister och muslimer. De flesta unga från muslimska familjer ställer inte alls upp på de unkna åsikter som Waberi företräder. Se t.ex. detta avsnitt av Kalla Fakta.

   Radera
  2. Om man drar ut nuvarande befolkningstrender kommer det att dröja lång tid innan de "etniska svenskarna" blir "minoritet i sitt eget land". Det händer inte "snart". Läs på fakta!

   Radera
  3. Du borde smaka på "fakta" och faktiskt leva som du lär ..dvs bo ett av våra nya "kulturområden" ...Södertälje ?

   Vill du leka "fakta" leken...varför inte titta i historieboken och kom sedan tillbaks och peka exempel på vilken "härlig" värld vi kommer att få tillsammans.

   Använd gärna Frankrike som exempel som är en bra bit före oss på stigen...

   Radera
  4. @Flute 09:12
   Jag delar inte din optimism.

   SCB:s gamla tudelade befolkningsindelning gjordes i svenskar och folk med invandrarbakgrund. Med svenskar definierades inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar. Resten hade invandrarbakgrund. De med invandrarbakgrund indelades i:
   * Utrikesfödda
   * inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar
   * inrikesfödda med en inrikesfödd och en utrikesfödd förälder

   Andelen inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar av Sveriges befolkning var för år:
   1970___90 %
   1980___87 %
   1990___84 %
   2000___80 %
   2008___75 %
   2011___73 %

   Värdena för 1970 – 2008:
   Källa: http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____296435.aspx

   Värdet för 2011 gäller för män och har åstadkommits efter många uträkningar utifrån nedanstående källa. Om man antar att samma mönster uppvisas för kvinnor så borde siffran 73 % också gälla också för den totala befolkningen.
   Källa:
   http://www.scb.se/Pages/SSD/SSD_SelectVariables.aspx?id=340487&px_tableid=ssd_extern%3aUtlSvBakgTot&rxid=7c3635e5-56e5-4e73-9363-0440ce2c453b

   Antag att den årliga invandringen ligger på ungefär nuvarande nivå och att invandrarna har ungefär samma fruktsamhetstal och giftermålsmönster, så kommer andelen inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar understiga 50 %-nivån inom en generation (ca 33 år). Det är min ärliga bedömning genom att extrapolera 33 år framåt i tiden utifrån ovanstående tabellvärden. En generation är snart i befolkningsutvecklingssammanhang!

   Det är så sorgligt!   Radera
 2. I vilket fall är det en taktisk grundregel att när ett konkurrerande parti krisar så låter man dem koka i sin egen sås.

  Jag hoppas att alla partier och framförallt mitt eget parti moderaterna letar reda på normala sansade muslimer och helst muslimska intellektuella som arbetar för att deras kultur skall utvecklas, det är de som behöver få inflytande och makt för att integrationen skall gå bra.

  Jag känner inte Waberi men har han något bra att komma med så tål han lite tryck, det skall bli intressant att se om han säger och gör något inspirerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk

   Jag var också moderat innan =)

   Radera
  2. Jag är fortfarande moderat, förändring från insidan har sina fördelar.

   Radera
  3. Glöm inte att berätta för era barn vad ni röstade på... ;-)

   Era "naiva misstag" deras framtid

   Radera
 3. Låt oss inte heller glömma Mehmet Kaplan i Miljöpartiet som förekommer på samma och i liknande sammanhang!
  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=180102338745700&id=150129271743007

  SvaraRadera
 4. Det kan synas tämligen klart och tydligt att det finns en plan bakom detta att få in sina "mannar" i olika politiska toppositioner där man har makt att påverka.

  SvaraRadera
 5. "Det är intressant att folk med extrema åsikter så ofta blir felciterade..."

  Ja. Som "extrema" brukar de åsikter räknas som delas av få personer eller som motarbetas av den inflytelserikaste delen av media. Om en åsikt delas av få personer är det riskfritt att felcitera. Ifall någon skulle påpeka felaktigheten skulle detta påpekande snabbt dränkas i ett hav av stöd för medias konsensus och upprördhet över citatet eftersom majoriteten ändå inte håller med.

  SvaraRadera
 6. Vad är "bättre" ?

  En "neutral" dåre och hans frihet går snart skilda vägar

  Varför har vi vita blodkroppar, cellmembran...varför tvättar djuren ständigt sin päls, håller efter sina fjädrar...

  SvaraRadera
 7. Reinfeldt skickade JAS till Libyen
  Mustafa vill skicka JAS till Israel

  Har svårt att betygsätta tävling i dårskap, då jag bara är en enkel barbar med ett särintresse (Sverige)

  SvaraRadera
 8. Ja det är väl bara som vanligt att allt som kan tolkas som kritik mot invandringspolitiken inte debatteras eller ens uppmärksammas.
  Så det är väl egentligen inte så förvånande att han får sitta kvar.
  hade personligen blivit mycket mer förvånad om Reinfeldt plötsligt efter valet när alla förfasade sig över att SD kommit in, tar avstånd från en muslim, oavsett hur kvinnohatande och extrem han än är.

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte Sverige kommer vara ett bra land att bo i om 20 år är jag rädd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket land ska man bo i om 20 år då, anser du?
   Och av vilka orsaker ska man inte bo i Sverige om 20 år?

   Radera
 10. Tjusigt! Visst handlar det om röstfiske.

  En annan sak, off topic som jag vill tipsa dig om:

  http://www.sthbyggnadsforening.se/foreningsmote-bostadsbubbla__117

  SvaraRadera
 11. Magnecyl idag2013-04-14 17:10

  Bra inlägg. Synd att inte dessa fakta om M inte slås upp stort i etablerad media nu i samband med sossarnas skandal. Ställ Reinfeldt mot väggen. Etablerad media framstår alltmer som okritiska, partiska och onyanserade - förutom att de framför allt är så rädda för att kritisera och peka ut de invandrare som bär sig illa åt att det blir löjligt.

  Det faktum att de invandrare som bär sig illa åt inte packas ihop och utvisas omgående drabbar ju framför allt de invandrare som sköter sig och ställer upp på grundläggande svenska värderingar.

  Ska vi "etablerade" svenskar få ett förtroende för invandrare generellt så måste de som inte ställer upp på våra grundläggande värderingar (eller är kriminella) skickas ut ur landet i ett huj, för då vet vi att det generellt sett är bra folk som kommer. Jag är gärna gästfri, men om jag bjuder hem någon till mitt hus och han sen inte alls uppför sig så åker han ut, gäller inte det hemma hos er också?

  Ända tills att de etablerade partierna tar invandrarfrågan och bristerna med EU på allvar kommer jag att taktikrösta på SD, i alla fall sålänge de fortsätter att konsekvent utesluta rasister ur partiet. Tråkigt att SD ska behövas men med dagens politiker som helt saknar förankring i verkligheten och där tex inte ens sossarna säger nej till vinstuttag från privata skolor så måste den här politikerkåren ruskas om ordentligt.  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gissa att du just sammanfattat var 90% av SDs röster kommer ifrån.

   Som nån på ett annat forum retoriskt undrade, varför är det så tyst ifrån alla muslimer med sansade åsikter? Vill de se en islamistdiktatur likt den de flydde breda ut sig även här?

   Radera
  2. Var förankrar ni förtroendet hos nuvarande politiker ?

   Vad kommer det att kosta att reparera alla skador i form av otrygga områden och skulder ?

   Hur fn kan man kalla sig god när man totalt skiter i trygghet, skolor, äldrevård, försvar och glatt och kravlöst drar på sig löften om välfärd till människor som ofta inte delar våra värderingar. Notan skickar vi sedan glatt vidare till våra barn.

   Dubbla medborgarskap, stora grupper med andra värderingar och lojaliteter utanför landet..."spännande" tider blir det...

   Historiskt rekord i dumhet ??... något som redan kunde
   anas 1897

   Radera
 12. Det här är kanske inte helt i linje med ämnet, men jag vill gärna höra någon som hävdar att det inte finns etniska svenskar argumentera för sin sak. Material att vända sig emot finns det gott om på Racial Compact, som man kanske kan kalla för någon form av rasbiologiskt manifest. Om det som hävdas om raser på den sidan är felaktigt så är jag intresserad av att få det vederlagt.

  Sveriges "etniska befolkning", definierat som sammansättningen före 1955 utan samer, uppges på Racial Compact bestå av följande:

  "70% Hallstatt Nordic (Carleton Coon described Sweden as a refuge area for the classic Nordic race), 10% Borreby (most common in the southwest coastal region), 10% Fälish (most common in Dalarna [Kopparberg] and the southwest coastal region), 5% Trønder (most common near the central Norwegian border), 5% East Baltic = 100% Nordish (95% central and 5% periphery types)"

  Nu hävdar jag inte att det här är fakta, men det framställs som fakta och andra sidan bör kunna svara något annat än att allt är påhittat. Sedan så är ju islam och de bibliska berättelserna också påhittade, lika påhittade som åtminstone delar av rasbiologin; det är egentligen obegripligt hur man kan tro något annat. Det måste man ha i åtanke när personer säger sig ta religiösa uppfattningar på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. sök på haplogrupperna I1 ( valigast), R1a, R1b och N

   Mer meningsfullt är nog att titta på förutsättningar att dela samma framtid. Kort sagt viljan bidra positivt. I mina ögon är inte problemet hur vi "ser ut".

   Vi borde nöja oss med krav på vad som gäller här, gillar man att leva på 1400 talet och förtryck...så behöver man inte komma hit.

   Radera
  2. Magnecyl idag2013-04-14 22:06

   Gäsp, så ointressant och irrelevant att börja diskutera raser. Att nån ens orkar, när världen skapas av folks handlingar, inte deras utseende.

   Radera
  3. Märkligt att invandrare verkar vara synonymt med extremister och efterblivna undermänniskor, när det varje dag flyttar hit kompetenta människor, färdigutbildade, eller utbildar sig här, stannar och jobbar. Det sorgliga är att pursvenskar inte står sig i konkurrensen. I stället anställs allt fler högutbildade med invandrarbakgrund framför dessa högintelligenta haploida pursvenskar. För det är faktiskt marknaden som väljer, och där har inte pursvenskar förtur bara för att de är blåögda, där värderas kompetens högre än fysiska attribut som blåögdhet och gult hår. Det handlar mer om vad man kan producera, alltså ett rent affärsmässigt val. Marknaden kan inte ha fel.

   Radera
 13. Det var intressant med haplogrupper. Tydligen har de starka kopplingar till IQ. http://www.friatider.se/genetiska-markorer-for-intelligens-hittade

  Kan man ta uppgifter om det genetiska avståndet till schimpanser på allvar; går det att mäta och sätta en procentsats på det? Avståndet mellan människa och schimpans ska enligt Racial Compact vara mindre än tio gånger så stort som mellan vissa olika "människoraser", till exempel nigerianer och australiska aboriginer.

  SvaraRadera
 14. Det är märkligt att det i dagens aktuella debatter fortfarande finns så många som inte kan skilja på islam och islamism. Islam är en religion, som man kan ha uppfattningar om, men som har lika stor rätt att verka som vilken annan religion som helst i ett land där religionsfrihet råder. Islamism är den politiska grenen av islam och den bör motarbetas, för det är djupt olyckligt om extrema religiösa regler ska styra över ett lands politik. Det som nu händer efter den "arabiska våren" är ju ett avskräckande exempel på hur det går när islamismen vinner mark.

  SvaraRadera
 15. När det gäller religion så är det sorgligt att så stor del av mänskligheten har gått på den enorma bluff som Jesus och Muhammed och deras efterföljare i form av påvar och imamer etc. har hittat på. Kan kanske förklaras av att vi är svaga och när allt hopp är ute så väljer vi att tro att det finns någon som kan utföra mirakel. Men det hade varit mycket bättre om vi hade lagt den energin och dom pengarna å något konstruktivt.

  SvaraRadera
 16. Nämen det är väl klart att Waberi inte får sina fiskar varma, så som mediaägandet ser ut.
  Sen är det väl uppenbart att hela Mustafa-drevet är en typisk grej från Israel-lobbyn med W. Silberstein i spetsen

  SvaraRadera

 17. Cuckoo's Nest


  "Brödraskapet"


  http://www.dagen.se/nyheter/muslimska-brodraskapet-havdar-koppling-till-mustafa/

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/egypten-till-val-i-dag_7220741.svd

  SvaraRadera

Kommentarer bör hålla sig till ämnet för den bloggartikel de hör till. Personangrepp, hets mot folkgrupp och andra kränkningar tillåts inte. Kommentarer som bara består av länkar tillåts normalt inte. Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att tas bort.